снимка Петел Кметът на Варна Иван Портних последва примера на София

...
снимка Петел Кметът на Варна Иван Портних последва примера на София
Коментари Харесай

ГЕРБ построиха във Варна златни тоалетни за 12 хиляди евро на квадратен метър

фотография " Петел "  

Кметът на Варна Иван Портних последва образеца на София и подреди Морската градина с три " златни " тоалетни. Те са автоматизирани и самопочистващи се. Общата им цена е 343 000 лева

Това откри инспекция на по Закона за достъп до социална информация. При състояние че всяка от тоалетните заема към 5 кв.м, това значи, че доставката и монтажът им са излезли по към 12 хиляди евро кв.м. В момента най-луксозните жилища във Варна се продават на цени към 3.5 хиляди евро квадратния метър " до ключ ".

Първи тематиката поде " Петел ", само че от общината не дадоха отговор на въпросите ни за цената на тоалетните.

Трите тоалетни са построени по плана " Естетизация и рационализация на градската среда във Варна " на стойност 34.4 млн. лева Над 25.2 млн. лева от тях са от безплатно финансиране по стратегия " Региони в напредък " 2014 - 2020 година на Европейския съюз. С тях са доставени един индивидуален и различен - двоен модул, които са инсталирани в разнообразни елементи на Морската градина. Въпреки че съгласно общинската документи тоалетните са били въведени в употреба още в края на октомври м.г., две от тях заработиха едвам преди месец. Третата не работи и сега, а от локалната администрация настойчиво отхвърлят информация за аргументите.

Както в София, по този начин и във Варна съоръженията са доставени от компанията " Екотой ". Според отговорите на въпроси, изпратени до локалната администрация в морската столица, единичната автоматизирана и самопочистваща се тоалетна коства 121 560 лева с Данък добавена стойност, а двойната 221 220 лева с Данък добавена стойност. Така общата им цена става близо 343 хиляди лева

Трите тоалетни, инсталирани във Варна, са изцяло идентични с тези пред НДК и в градинката пред " Кристал " в столицата. Според гражданското съдружие " Спаси София " всяка от тях заема повърхност от към 5 кв.м. Това значи, че дружно с цената за монтажа един кв.м от варненските тоалетни излиза към 23 хиляди лева или към 12 хиляди евро. Справка с офертите на няколко компании за търговия с недвижими парцели демонстрира, че сега цената на най-луксозното строителство в града е към 3-3.5 хиляди евро на кв.м " до ключ ". В тази цена сигурно влиза и най-малко една първокласно изпълнена тоалетна.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР